Ryttylän VPK:n asema toimii osoitteessa Ohikulkutie 257, 12310 Ryttylä. Nykyään aseman tilat on jaettu kahteen osaan, eli puhtaaseen ja likaiseen puoleen. Likaisella puolella voidaan liikkua sammutusvarusteissa, kun taas puhtaalle puolelle niitä ei tuoda hiukkasaltistuksen minimoimiseksi.

Likaiselta puolelta löytyy kahden auton halli sekä pukukaappikäytävä. Halilla pidetään normaalisti pidetään meidän sammutusautoa RKH631 sekä Kanta-Hämeen vara-autoa RKH6312. Hallilta löytyy jonkin verran varaletkuja jotta voimme vaihtaa sammutusautoon ehjät letkut käytössä likaantuneiden ja mahdollisesti rikkoutuneiden letkujen tilalle Jostain kumman syystä paloasemaltamme puuttuu letkujen kuivaustorni. Pukukaappikäytävällä sijaitsevat sammutusasut valmiina hälytystehtävälle lähtöä varten.

Puhtaalla puolella ovat luokkatila, pieni punttisali sekä sauna ja peseytymistilat. Luokkatilassa pidetään harjoitusten teoriaosuudet sekä yleensä myös ensivasteyksikön harjoitukset eli EVY-harjoitukset. Kuntosalilta löytyy mm. juoksumatto, kuntopyörä, painonnostopenkki, jalkaprässi, parit taljat, kyykky- ja maastavetopaikka sekä käsipainoja, kahvakuulia, hyppynaruja, jumppamattoja jne. Punttisali on palokuntayhdistyksen jäsenistön aktiivisessa käytössä. “Saunaosastolla” pääsee pesemään salitreenin nostattaman hien lisäksi myös likaisten keikkojen noet ja pölyt, ettei kotiin tarvitse lähteä likaisena.

Palokuntayhdistys on remontoinut paloaseman tiloja yhteistyössä kunnan kanssa viime vuosina. Luokkahuoneeseen laitettiin uusi lattia, seinät maalattiin ja valaisimet vaihdettiin led-lamppuihin ja aikoinaan lahjoituksina saadut kalusteet vaihdettiin paremmin tarkoitukseen sopiviksi. Pukukaappikäytävällä seinät maalattiin ja vanhat pukukaapit vaihtuivat uusiin metallikaappeihin. Myös täällä vanhat loisteputket korvattiin ledeillä. Kuntosalin seinät saivat uuden maalipinnan ja lattia on suojattu pehmeällä matolla. Aseman piha on asfaltoitu ja ulkovalaistus on uusittu. Seuraava iso remontti koskee autohallia, jonne on tarkoitus asentaa viemäröinti ja uusia lattia. Myös seinät on tarkoitus maalata, valaistus päivittää led-aikaan ja laittaa tilaan ilmalämpöpumppu.